Előfizetői tartalom

Kiakadt Strasbourg az oroszokra, 2,2 milliárd eurót követelnek tőlük

MTI
Az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottsága, a strasbourgi szervezet döntéshozó testülete csütörtöki közleményében "mélységes aggodalmának" adott hangot amiatt, hogy Oroszország nem hajtja végre az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) ítéleteit, egyebek között a pénzbeli elégtételek kifizetéséről szóló határozatokat.

A bizottság több olyan orosz ügyre is felhívta a figyelmet, amelyekkel kapcsolatban elmaradt az ítéletek végrehajtása. Az esetek egyebek között Moldova Dnyeszteren túli régiójában tapasztalt jogsértésekkel, a 2004-es beszláni és a 2002-es moszkvai Dubrovka színházban történt túszdrámák nem megfelelő kezelésével, továbbá Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista megmérgezésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés