Előfizetői tartalom

Kijött a végleges növekedési rangsor az EU-ban: Magyarország javított, de még mindig rosszul áll

Portfolio
Immár minden ország első negyedéves GDP-növekedési adatát ismerjük, így véglegessé vált a növekedési rangsor Európában. Magyarország a mezőny végén áll, különösen az éves bázisú visszaesésben vagyunk hátul. Vannak országok, akik viszont még nálunk is sokkal rosszabb helyzetben vannak, miközben Európa nagy része növekedni tudott.

Közzétette az Eurostat a végleges rangsort az első negyedéves európai növekedésről, amelyben már minden tagállam szerepel. A friss közlés szerint Magyarország javított egy helyezést a negyedéves bázisú növekedésben. Az előző negyedévhez képest a magyar gazdaság 0,3%-kal esett, ez az ötödik leggyengébb teljesítmény. A frissen közölt észt és az ír adat is gyengébb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés