Előfizetői tartalom

Ráugrottak a befektetők a 10 éves magyar államkötvényre, 7% alá szakadt az aukciós átlaghozam

Portfolio
Három papír kapcsán is tartott ma aukciókat az Államadósságkezelő Központ, amelyek közül a 12 havi diszkontkincstárjegy iránt visszafogott volt az érdeklődés, a 10 éves kötvény iránt viszont nagyon erőteljesn és ez, illetve az elmúlt napok meredek hozamesése oda vezetett, hogy az elfogadott ajánlatokból kialakuló átlaghozam 7% alá szakadt.

A 12 hónapos lejáratú, D240430 sorozatból az ÁKK 25 milliárd forint értékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak. A kereslet 38,02 milliárd forint volt, így a lefedettség 152% lett. Az ÁKK az eredetileg meghirdetett mennyiségű ajánlatot fogadott be. Az értékesített papírok hozama 11,35% és 11,84% között szórt, az átlaghozam 11,68% lett. Ez 2 bázisponttal magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés