Előfizetői tartalom

Megrohanhatja a korai nyugdíjazást a 40-es korosztály

Portfolio
Ahogy tudnának, nyugdíjba mennének a mostani 40-es generáció tagjai a Világgazdasági Fórum kutatása szerint. Mindez egy időzített bombaként ketyegő nyugdíjválsággal fenyeget. Csakhogy más korcsoportokban viszont sokan még 65 éves koruk után is dolgoznának. Szinte minden generáció attól tart, hogy gondoskodnia kell majd idősebb hozzátartozóiról.

A Világgazdasági Fórum (WEF) jelentése szerint a 40 év alattiak 44%-a 60 éves kora előtt nyugdíjba szeretne menni. A jelentés azonban rávilágít arra, hogy e törekvés és a nyugdíjtervezés valósága között jelentős a szakadék. A WEF hangsúlyozza, hogy a korai nyugdíjba vonulás súlyosbíthatja a megtakarítási szakadékot, és negatívan befolyásolhatja a nyugdíjjövedelmeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés