Előfizetői tartalom

Újra felpörgőben az orosz infláció

Portfolio
Az orosz jegybank ismét nem változtatott, és 7,5%-on tartotta az irányadó kamatlábat, ami több mint hét éve a leghosszabb ilyen szünet. A döntés összhangban van a legtöbb megkérdezett közgazdász előrejelzésével. Mindennek oka, hogy az orosz infláció egyelőre a 4 százalékos célérték alatt van, de újra drágulást mértek június elején.

Az orosz központi bank 7 százalékon hagyta az irányadó kamatot, így hét éve a leghosszabb ideje változatlan a szint. A moszkvai jegybank egyúttal jelezte, hogy a jövőben magasabb kamatlábak valószínűsíthetőek. Elvira Nabiullina kormányzó elismerte, hogy az áprilisi ülés óta felerősödtek az inflációt elősegítő kockázatok, és nyitottságát fejezte ki a következő üléseken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés