Előfizetői tartalom

Jóslatok jöttek a nyári időjárásról: erre készülhet Európa

Bár a csillagászati nyár csak június végével kezdődik, a mostani nyár május végével, sok helyen viszont már áprilissal bejelentkezett: míg az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) május 7-én arról számolt be Facebook-oldalán, hogy egy Baranya megyei mérőállomásukon 27°C-ot mértek, addig Spanyolországban és Portugáliában már áprilisban is számos helyen regisztráltak 40°C közeli értékeket. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a nyarak egyre melegebbek lesznek, egyre kevesebb csapadékkal, melyek nem csak a gazdaságra gyakorolnak jelentős hatást, de arra is, hogyan tervezzük meg nyaralásunkat.

Milyen nyárra számíthatunk? Bár három hétre előre is nehéz pontos, teljességgel megbízható időjárási előrejelzést adni, nemhogy három hónapra, az elmúlt évek trendjei, tapasztalatai, és persze a mostani megfigyelések alapján megmondható, hogy nagy valószínűséggel milyen nyárra számíthatunk. Az amerikai időjárás-szolgáltatással és -előrejelzéssel foglalkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés