Előfizetői tartalom

A külföldiek érkezésében bízhatunk

Az áprilisi fagyos szálláshelyadatok után úgy tűnik, hogy a Pünkösd jobban sikerült a hazai szállásadók számára. A májust a hónap végi hosszú hétvége, illetve a Budapesten rendezett futball Európa Liga-döntő is felfelé húzta. Ettől függetlenül a hotelek és panziók vezetői rendkívül bizonytalan nyári szezonnal számolnak. Az előfoglalási ablak ugyanis néha már nem hetekben, hanem napokban mérhető. A jó hír az, hogy van esély arra, hogy a fix energiaárra szerződött hotelek és panziók kapnak majd visszatérítést az energiaköltségeikre.

„Ha 1 héttel beszéltünk volna Pünkösd előtt, akkor nagyon borús képet festettem volna a hosszú hétvégéről, viszont ha 1-2 nappal előtte, akkor azt mondtam volna, hogy egész jó az üzletmenet” – így érzékeltette az idei év kiszámíthatatlan folyamatait Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Ez is jelzi, hogy sokan az utolsó pillanatban döntik el, hogy útnak indulnak. Nem foglalnak előre szálláshelyet, napokkal az indulás előttre időzítik ezt.

„Ha több napig esik az eső, akkor biztos, hogy jóval kevesebb lesz a vendég. Viszont hirtelen időjárásváltozás, akár egy pár napig tartó, naposabb időszak esetén 1-2 napon belül felfut a forgalom” – osztotta meg tapasztalatait Flesch Tamás. Nagyon kiszámíthatatlan jelenleg, hogy az emberek mikor indulnak el idehaza nyaralni - tette hozzá.

Az áprilisi, leginkább a belföldi vendégeknél tapasztalt visszaesést még elviselhetőnek nevezte a szállodai szövetség vezetője, de az iparágban nagyon bíznak abban, hogy még inkább elindulnak majd Magyarországra a külföldi turisták.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés