Előfizetői tartalom

Az orosz gázszállítás leállítása miatt aggódik a német kormány

Portfolio
Robert Habeck német gazdasági miniszter és alkancellár arra figyelmeztetett, hogy Németországnak le kell állítania vagy csökkentenie kell ipari kapacitásait, ha a jövő év végén lejáró, Ukrajna és Oroszország által kötött gáztranzit-megállapodást nem hosszabbítják meg - írja a Bloomberg. A tárcavezető szerint ha Moszkva nem szállít több gázt Ukrajnán át, akkor Németországnak kell ellátnia Kelet-Közép-Európát.

Habeck az Ostdeutsches Wirtschaftsforum konferencián mondott előadásában hangsúlyozta, hogy elővigyázatosságra van szükség az energiaellátás biztosítása érdekében, és sürgette a politikai döntéshozókat, hogy ne kövessék el újra azt a hibát, hogy azt feltételezik, hogy a gazdaságot ez nem fogja érinteni. Ha az Ukrajnán keresztüli gáztranzit-megállapodást nem hosszabbítják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés