Előfizetői tartalom

Sok a kibocsátáscsökkentést vállaló cég, csak értelmetlenek a lépéseik

Portfolio
Az Energy and Climate Intelligence Unit és az Oxfordi Egyetemhez kapcsolódó Net Zero Tracker jelentése szerint bár a fosszilis tüzelőanyaggal foglalkozó vállalatok között nőtt a nettó zéró kibocsátási célokat vállaló társaságok száma, e célok többsége nem foglalkozik a legfontosabb problémákkal, így nagyrészt teljesen haszontalanok a lépéseik.

A világ 112 legnagyobb fosszilis tüzelőanyaggal foglalkozó vállalata közül 75 vállalta a nettó nulla kibocsátás elérését, szemben az egy évvel ezelőtti 51 vállalattal. Azonban a Reuters által ismertetett jelentés azonban kiemeli, hogy a legtöbb célkitűzés nem átlátható a Scope 3 kibocsátás tekintetében, amely magában foglalja a vállalat termékeinek felhasználását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés