Előfizetői tartalom

Figyelmeztet a szakértő: kínai hackerek súlyos károkat okozhatnak Amerikának

Portfolio
Az amerikai-kínai kapcsolatok enyhülése egyelőre még várat magára. A Reuters arról számolt be, hogy egy vezető amerikai kiberbiztonsági szervezet vezetője esetleges kínai hackertámadásokra figyelmeztetett, melyek kritikus infrastruktúrákat is célba vehetnek. Ezzel egyidőben az ázsiai hatalom közösségi platformjain egyre többen firtatják Washington őszinteségét, sokak szerint a nyugati ország csak trükközik, amikor arról beszél, hogy javítaná kapcsolatát Pekinggel.

Egy magas rangú amerikai kiberbiztonsági tisztviselő arra figyelmeztetett, hogy a két nemzet közötti konfliktus esetén a kínai hackerek valószínűleg kritikus amerikai infrastruktúrákat, például csővezetékeket és vasutakat vennének célba. Jen Easterly, a Kiberbiztonsági és Infrastruktúra-biztonsági Ügynökség igazgatója kijelentette, hogy Peking nagymértékben fektet be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés