Előfizetői tartalom

Hatalmas rezsicsökkentő lépésre készül a kormány

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hétfő délután megjelent közleménye után újabb részleteket közölt Parragh László, a szervezet elnöke az általuk javasolt céges rezsicsökkentési javaslatról. Konkrétan azt kérik a kormánytól, hogy teremtsen olyan helyzetet, ahol automatikusan csökkennek a korábban fix (jellemzően nagyon magas) áron megkötött energiaszerződésekben szereplő árak. A kamarai elnök megszólalásaiból az is kiderült, hogy a kormány ezzel kapcsolatos döntésére már nem is kell sokat várni.

Újabb beavatkozás jöhet a kormány részéről Hétfő délután beszámoltunk arról, hogy az MKIK arra kéri a kormányt, hogy vizsgálja felül és igazítsa a fix áras energiaszerződéseket a piaci árszinthez a vállalkozásoknál. Azzal érvelt, hogy a hazai kis- és közepes vállalkozások többsége magas áron kötötte meg fix áras szerződését tavaly, és hosszú távon nem tudja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés