Előfizetői tartalom

Keményen beleszállt Szijjártó Péter az ukránokba és a horvátokba az olajszállítások ügyében

Portfolio
A Szentpétervári Gazdasági Fórum egyik panelbeszélgetésén ülve osztotta ki a nyugati szövetségeseket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt hangsúlyozva, hogy az energiaszállítás nem politikai, hanem fizikai kérdés, és azt bizonygatta, hogy Magyarország energiaellátása az orosz energia nélkül nem lehetséges. Az európai energiaellátás biztonságához szükséges négy pont egyikében keményen kiosztotta az ukrán és horvát olajvezeték üzemeltető cégeket, akik szerinte „őrült módon, összehangoltan” emelték meg a tranzitdíjakat.

Már reggel jeleztük, hogy Szijjártó egyedüli aktív uniós döntéshozóként vesz részt a gazdasági fórum ma délutáni energetikai panelbeszélgetésén, aztán egyik napközbeni posztjában leszögezte: Az orosz források elvágása esetén Magyarország energiaellátása fizikailag lehetetlenné válna. Mindezt azzal párhuzamosan hangoztatta, hogy a hasonló adottságú Szlovákia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés