Előfizetői tartalom

Sokaknak hozott új életet a koronaválság, de pánikrohamokkal és depresszióval kikövezett útra léptek

Willin-Tóth Kornélia
Egyre több digitális nomád jön rá, hogy a munkát és az utazást összeegyeztetni próbáló "hiperszabad" életmód nem is olyan csodálatos, mint amilyennek gondolták.

A modern távmunka koronavírus-járványt követő korszakának egyik ikonikus foglalkozása lett a digitális nomád. Híradások és social media posztok garmadája szól(t) azokról a hivatásos írókról, kreatív vagy éppen informatikai területen dolgozó szakemberekről, akik számítógépükkel a hónuk alatt egy festői külföldi városka utcáin sétálgatnak, vagy egy napfényes tengerparti kávézóban püfölik a billentyűzetet.

Világot látnak, rengeteg új emberrel találkoznak, és rugalmas időbeosztásban dolgoznak - akkor és annyit, amikor és amennyit kedvük tartja.

A digitális nomád életformára átállók köre egyre csak bővül: szabadúszók, egyéni vállalkozók, multinacionális cégek alkalmazottai, akik részleges vagy teljes távmunkában dolgoznak. Van, aki állandó fizetést kap, míg mások teljesítményarányos bért, megint mások megrendeléseik mennyiségéhez igazodó honoráriumot.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái