Előfizetői tartalom

A Fed után az EKB-t is további kamatemelésekre sürgeti az IMF

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) sürgette az Európai Központi Bankot, hogy az infláció elleni küzdelem érdekében folytassa a kamatemelést, az euróövezet kormányait pedig a költségvetési hiány csökkentésére szólította fel - számol be a Reuters. Az IMF az euróövezeti pénzügyminisztereknek és az EKB-nak benyújtott jelentésében arra is felszólította az uniós kormányokat, hogy gyorsan állapodjanak meg a blokk költségvetési és adósságszabályainak reformjáról. A szervezet úgy véli, hogy a költségvetési konszolidációnak folytatódnia kell az inflációs nyomás enyhítése és a költségvetési mozgástér helyreállítása érdekében. Korábban az IMF már a Fed számára is megfogalmazott egy ajánlást a kamatemelés folytatására vonatkozóan.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) sürgette az Európai Központi Bankot (EKB), hogy az infláció csökkentése érdekében folytassa a kamatemelést. Emellett az IMF felszólította az eurózóna kormányait, hogy csökkentsék a költségvetési hiányt, így biztosítva költségvetési mozgásteret a jövőre nézve, segítve ezzel az EKB erőfeszítéseit. Az IMF az euróövezet gazdaságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés