Előfizetői tartalom

Félmilliós fizetésre vágynak a pályakezdők

Portfolio
Jelentősen emelkedtek a fiatalok fizetési igényei tavalyhoz képest. Míg 2022-ben a pályakezdők kétharmada 350 ezer forint fölötti bruttó fizetésre vágyott, addig idén már 450 és 600 000 forint között keresne a 18-25 éves korosztály – derül ki a Work Force megbízásából készült Pályakezdő Indexből. A felmérés rámutatott arra is, hogy ma közel dupla annyi fiatal veszi igénybe a HR-szolgáltató portálok segítségét az álláskereséshez, mint az előző év során.

A versenyképes fizetés és rugalmas munkaidő kulcsfontosságú a fiatalok számára, a legtöbben Facebookon keresnek állást, valamint közel dupla annyian fordulnak meg a munkaerő-kölcsönző cégek weboldalán, mint tavaly.  450 és 600 ezer forint bruttó fizetésre vágyik a pályakezdők többsége, a fővárosban pedig jóval bátrabbak, ami a kereseti igényeket illeti – többek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés