Előfizetői tartalom

Kitilthatja az EU a Huaweit, Peking ingerülten reagált a tervre

Portfolio
Kína határozottan felszólalt az ellen, hogy az Európai Unió kitilta a Huaweit a hálózatfejlesztési projektekből, és a pekingi külügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy az Európai Bizottság nem rendelkezik sem jogi alapokkal, sem tényszerű bizonyítékokkal a kínai távközlési óriáscég elleni fellépéshez. A pénteken tett nyilatkozat rávilágít a Kína és a nyugati országok között az adatbiztonsággal kapcsolatos aggodalmakra, valamint a Huawei-hez kapcsolódó esetleges kémtevékenységek miatt fennálló feszültségekre.

Kína határozottan ellenezte, hogy az Európai Unió egyes országai kitiltsák a Huawei-t a hálózatfeljesztési projektjeikből. A kínai külügyminisztérium szóvivője pénteken kijelentette, hogy az Európai Unió Bizottságának mind jogi alapja, mind tényszerű bizonyítéka nincs a kínai távközlési óriáscég betiltásának indoklásához - számolt be a Reuters. Thierry Breton belső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés