FONTOS Váratlan fordulat: Magyarország legnagyobb Aldi-üzlete nyílik Budán
 
Előfizetői tartalom

Magasabb kamatok jöhetnek Európában, mint azt eddig gondoltuk

Portfolio
Az Európai Központi Banknak (EKB) a nyári szünet után is emelnie kell a kamatokat a Bundesbank elnöke, Joachim Nagel szerint. Közben a német rövid lejáratú hozamok háromhavi csúcsra emelkedtek, és a pénzpiacok arra számítanak, hogy az euróövezeti irányadó kamatok meghaladják a 3,9%-ot. Nagel hangsúlyozta a magas kamatszint fenntartásának fontosságát, amíg az infláció biztonságosan vissza nem tér a 2%-os célhoz. Mindez azután történt, hogy Christine Lagarde, az EKB elnöke a jegybank e heti döntése megismételte, hogy még van teendőjük.

Az Európai Központi Bank (EKB) kamatemelései a nyári szünet után is folytatódhatnak Joachim Nagel, a Bundesbank elnöke, az EKB Kormányzótanácsának egyik legszigorúbb jegybankára szerint. Ez a kijelentés azt követően hangzott el, hogy az EKB csütörtökön 22 éves csúcsra, 3,5%-ra emelte a kamatokat. Nagel azt is megemlítette, hogy ha a csúcsot elérjük, azt addig tartjuk fenn...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés