Előfizetői tartalom

Máris megszólalt a Fed döntéshozója: újabb kamatemelésekre lehet szükség

Portfolio
Thomas Barkin, a reichmondi jegybank elnöke kijelentette, hogy nyitott a további kamatemelésekre, ha a közelgő adatok nem jelzik az áruk és szolgáltatások iránti kereslet gyengülését, ami lassuló inflációhoz vezet - írja a Reuters. A Fed ezen a héten döntött a kamatok szinten tartása mellett, de további két kamatemelést prognosztizáltak.

Thomas Barkin, a reichmondi jegybank elnöke a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy további kamatemelésekkel is számol, ha a közelgő adatok nem jelzik, hogy az áruk és szolgáltatások iránti gyengülő kereslet lassuló inflációhoz vezet. Barkin kijelentette, hogy még mindig arra vár, hogy hihetővé váljon a kereslet lassulása, amely viszonylag gyorsan visszahozza az inflációt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés