Előfizetői tartalom

Tanárból programozó: egyre többször kényszer a pályaváltás

Bár a foglalkoztatottsági adatok az egekben járnak, egyes ágazatokban hirtelen óriási leépítések történhetnek, más területeken pedig a munkakörülmények és a fizetések sodorják a pályaváltás felé az embereket. Új szakmát kitanulni azonban most számos - elsősorban anyagi - nehézségbe ütközik. Mégis hogyan érdemes készülni egy B-terv kivitelezésére a munkaerőpiacon?

A 35 éves, Kaliforniában élő Chris több mint egy évtizede dolgozik az animációs iparban, és bár még mindig izgatottan várja a heti feladatokat, és nagyon szereti a munkáját, a pénzügyi instabilitás arra kényszeríti, hogy más lehetőségeket is fontolóra vegyen. Úgy érzi, az iparág semmit sem fektet a hosszú távú tervezésbe vagy a tehetségek megtartásába.

Amikor egy-egy projektnek vége, a munkatársak mehetnek Isten hírével - nincs végkielégítés, nincs semmi.

A múltban képes volt megbirkózni ezzel a bizonytalansággal, hamarosan azonban gyermeket szeretne, és ingadozó anyagi helyzete korántsem kínál biztos hátteret ehhez. Így most azt fontolgatja, hogy a felhasználói élmény (user-experience, UX) tervezése felé veszi az irányt, ahol a piac gyorsan növekszik, és a fizetések is viszonylag magasak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés