Előfizetői tartalom

Jelentés érkezett a pusztító európai nyárról, figyelmeztetnek a szakértők

Portfolio
A Meteorológiai Világszervezet (WMO) és az Európai Unió tudósai által nemrégiben készített közös jelentés megerősítette, hogy Európában 2022-ben volt a legmelegebb a nyár, ami több ezer ember halálát okozta - írta meg a Reuters. A tanulmány arra figyelmeztet, hogy ehhez hasonló időjárási események a jövőben egyre gyakoribbá válhatnak. A jelentés ugyanakkor egy pozitív fejleményre is rávilágított.

Mint ismert, Európa jelenleg a Föld leggyorsabban melegedő kontinense, ahol a hőmérséklet-emelkedés az 1980-as évek mérései óta kétszerese a globális átlagnak. A Reuters által bemutatott tanulmány szerint a tavalyi hőhullámok becslések szerint 16 ezer többlethalálozásért voltak felelősek Európa-szerte. A Kopernikusz Éghajlatváltozási Szolgálat igazgatója jelezte, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés