Előfizetői tartalom

Megtörtént a fordulat, most már csak végig kell mennie az úton az MNB-nek

Kedden ismét összeül a Monetáris Tanács, várhatóan újabb 100 bázisponttal 16 százalékra csökkentik majd az irányadó kamatot. A borítékolható döntés mellett persze lehetnek izgalmak, hiszen jönnek a friss előrejelzések, illetve a közlemény és az esetleges háttérbeszélgetés. A jelenlegi várakozások szerint azonban még hónapokig nem kell újabb fordulatra számítani, egyelőre sínen van az alapkamat és az irányadó kamat összezárása.

Borítékolható a keddi döntés Egy hónappal ezelőtt kezdte meg a 18 százalékos irányadó kamat csökkentését az MNB, akkor a Monetáris Tanács 100 bázispontos mérséklésről döntött. Várhatóan ez a folyamat és tempó marad most is, így a keddi ülés után 16 százalékra mérséklődhet az egynapos betéti ráta. A Portfolio által megkérdezett szakértők kivétel nélkül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés