Előfizetői tartalom

Nő az inflációs veszély Koreában is, de a jegybank még kivár

Portfolio
Rhee Csang-jong, a Koreai Nemzeti Bank elnöke hétfőn kijelentette, hogy nincs jele annak, hogy az infláció eltérne a központi bank várakozásaitól, és túl korai lenne kamatcsökkentésről tárgyalni - írja a Reuters. Megemlítette, hogy ha az év végére elegendő bizonyíték lesz arra, hogy az infláció közelít a 2%-os célhoz, akkor megfontolhatják a kamatcsökkentést. 

A Koreai Nemzeti Bank elnöke, Rhee Csang-jong hétfőn bejelentette, hogy jelenleg nincs jele annak, hogy az infláció eltérne a központi bank várakozásaitól, ami szükségessé tenné a gazdaságpolitikai választ. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy még túl korai lenne egy esetleges kamatcsökkentésről beszélni. Rhee Chang-yong kormányzó egy sajtótájékoztatón megemlítette, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés