Előfizetői tartalom

Büntetnek az oroszok, a háború egyik fő hírforrását is betalálták

Portfolio
Egy moszkvai bíróság pénzbírságot szabott ki a Telegramot és a Vibert üzemeltető vállalatokra, mert nem törölték az Oroszország által illegálisnak ítélt tartalmakat, így az ukrajnai háborúról szóló információkat sem - adta hírül a Reuters. Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a dubaji székhelyű Telegramot több mint 47 ezer dollárnyi, míg a Viber mögött álló japán céget több mint 10 ezer dollárnyi rubel bírság megfizetésére kötelezték.

Mint ismert, a 2013-ban az orosz származású testvérek, Pavel és Nyikolaj Durov által alapított Telegramot széles körben használják Oroszországban különböző csoportok, így a Kreml mellett újságírók, ellenzéki politikusok, jogvédő szervezetek, de számos blogger is. A TASZSZ hírügynökség jelentése szerint a Telegrammal szemben kiszabott bírság oka az volt, hogy nem volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés