Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: addig lobbizott az amerikai vállalat, hogy szinte teljesen átírták az uniós törvényt

Portfolio
A Time magazin friss cikkében felidézi, hogy az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman az elmúlt hónapban több előadáson vett részt világszerte, emellett számos vezető politikussal is találkozott, hogy a mesterséges intelligencia szabályozásának szükségességére hívja fel a figyelmet. A Time az Európai Bizottságtól megszerzett dokumentumok alapján most arról számolt be, hogy Altman találkozói során azért lobbizott, hogy számukra kedvező módon módosítsák az európai uniós AI-törvény tervezetét.

A Time a megszerzett dokumentumok alapján arról ír, hogy az OpenAI több esetben is javasolt módosításokat a tervezethez. Ezek közül némelyik bekerült a törvény végleges, az Európai Parlament által június 14-én jóváhagyott szövegébe, amelyet várhatóan az utolsó tárgyalások után januárban véglegesítenek. Mint írják, még 2022-ben az OpenAI azzal érvelt az európai tisztviselőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés