Előfizetői tartalom

Korrupcióelleni keménykedést hirdet Kína

Portfolio
Kuo Sutsing, a Kínai Népbank (PBOC) kommunista párti vezetője hangsúlyozta, hogy folyamatos erőfeszítéseket kell tenni a korrupció elleni küzdelem érdekében, és fokozni kell a pénzügyi szektor fiatalabb munkatársainak képzését. Megjegyzései a PBOC korábbi alkormányzójának, Fan Jifeinek a közelmúltban vesztegetés gyanújával történt letartóztatására reagáltak. Kuo elismerte, hogy a pénzügyi ágazaton belüli korrupcióellenes intézkedések terén még van mit javítani - írja a Bloomberg.

A PBOC és a kínai állami külpiaci felügyelet vezető munkatársaival tartott megbeszélésen Guo sürgette az alkalmazottakat, hogy tanuljanak a Fan Jifeiéhez hasonló esetekből, hangsúlyozva, hogy fontos, hogy levonják a tanulságokat az ilyen esetekből. Fant, aki kulcsszerepet játszott a fizetések szabályozásában és a kínai digitális jüan fejlesztésében, kizárták a kommunista...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés