Előfizetői tartalom

Szabad Európa: szeptemberre tolódhat a hulladékkoncesszió startja

Portfolio
A tervek szerint július 1-én induló átalakított országos hulladékgazdálkodási rendszer elindulása kétségessé vált, mivel a Budapesti Közművek (BKM) és a Mol még nem kötötte meg a szerződést. A BKM felelős a budapesti és az agglomerációs szemétszállításért, és a Mol régiókoordinátori feladatokat bízott rá. A kormány azonban már kártérítési lehetőségeket vizsgál, ha a rendszer nem indul el időben. A Szabad Európa szerint szeptemberre tolódhat a rendszer indulása.

A portálnak nyilatkozó két forrás szerint egyre kisebb az esély a július 1-i indulásra, és a start időpontja szeptemberre vagy akár decemberre is tolódhat. Bár egyelőre valószínűtlenebbnek tartják, hogy a kormány és a Mol egy ilyen döntést hozna, mivel az egész koncessziós szerződést kockáztatnák, de egy hétfőn törvénymódosítási javaslat szerint a Mol kártalanítást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés