Előfizetői tartalom

Újabb lazítás Kínától, vágja a kamatokat a központi bank

MTI
|
Portfolio
A kínai központi bank 3,65 százalékról 3,55 százalékra szállította le az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) kedden, hogy élénkítse a lanyha gazdaságot.  A jegybank ezt a kamatot utoljára tavaly augusztusban csökkentette szintén 10 bázisponttal az eddig érvényes 3,65 százalékra. Ugyancsak kedden a jegybank a szintén tavaly augusztus óta érvényes 4,30 százalékról, 4,20 százalékra vitte le az ötéves lejáratú hitelek kamatlábát.

Az elemzőket nem lepte meg a keddi döntés, különösen azután, hogy a központi bank a múlt héten 10 bázisponttal 2,65 százalékra csökkentette a középlejáratú hitelkeret (MLF) kamatát, a pénzintézeteknek nyújtott egyéves lejáratú hitelek kamatát. Ez a kamat is először változott tíz hónap után. Az egyéves referenciakamat szolgál iránymutatásként a többi bank számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés