Előfizetői tartalom

Javulóban a francia-olasz viszony? Macronhoz utazott Meloni, együttműködési szándékról nyilatkoztak

MTI
Együttműködési szándékát hangsúlyozta a francia elnök és az olasz kormányfő keddi párizsi találkozóján, amelyet azt követően tartottak, hogy országaik között az utóbbi időben vita alakult ki a bevándorlás miatt. Az Elysée-palota közölte: az Európai Tanács június végi ülése és a július 11-12-én esedékes vilniusi NATO-csúcs előtt egyetértés mutatkozott Emmanuel Macron és Giorgia Meloni között az ukrajnai háborút érintő kérdésekben.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök első hivatalos párizsi látogatásán Emmanuel Macron francia köztársasági elnök emlékeztetett az Olaszország és Franciaország közötti "oly egyedi viszonyra". Ez a barátság számomra a legfontosabb, ennek köszönhetően bár léteznek viták, nézeteltérések, de azok mindig tiszteletteljes mederben folynak, mert egy minket meghaladó történetbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés