Előfizetői tartalom

Üzent az Egyesült Államok Indiának a csúcstalálkozó előtt

MTI
Az Egyesült Államok szerint az orosz kőolajra alkalmazott ársapka működik, és reméli, hogy ezt a jövőben is betartják majd a nemzetközi szereplők - jelentette ki a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője kedden. John Kirby külföldi újságíróknak tartott sajtóbeszélgetésen kifejtette, hogy az intézkedés segít az olajpiac stabilitásának fenntartásában, valamint korlátozza Oroszország bevételeit az eladásokból. Megjegyezte, hogy reméli India a jövőben is tartja magát ehhez, és az ársapkának megfelelő, vagy az alatti árat fizet az Oroszországtól vásárolt energiahordozóért.

A szóvivő annak kapcsán beszélt India szerepéről, hogy szerdán hivatalos állami látogatásra érkezik Washingtonba Narendra Modi indiai miniszterelnök, aki tárgyal Joe Biden elnökkel is. A kétoldalú tárgyalásokról John Kirby elmondta, hogy azok homlokterében szerepel az amerikai-indiai védelmi együttműködés elmélyítése, amelyben az elmúlt években komoly előrelépés volt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés