Előfizetői tartalom

Varga Mihály: nem hallgathatunk a szirénhangokra, le kell törni az inflációt

Portfolio
Személyes véleményem szerint az infláció visszahúzza és fékezi a gazdasági növekedést, ezért mindent meg kell tennünk, hogy a lehető legalacsonyabb szintre szorítsuk le az áremelkedés ütemét – mondta szerdán a Budapesti Értéktőzsde rendezvényn Varga Mihály pénzügyminiszter. A tárcavezető szerint nem lenne jó ötlet az inflációs cél emelése, “a munkát el kell végezni”.

A magyar fiskális és monetáris hatóságoknak szorosan együtt kell működniük a jövőben is, hogy az inflációt a lehető legalacsonyabb szintre csökkentsük – mondta szerdán Varga Mihály a Budapesti Értéktőzsde tőzsdére lépése alkalmából tartott rendezvényen. A pénzügyminiszter szerint az infláció egyértelműen visszafogja a gazdasági növekedést, ezért a gazdaságpolitika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés