FONTOS Ezt a bankot veheti meg az OTP
 
Előfizetői tartalom

A nap ábrája: változnak a Babaváró feltételei, ennyi embert érint

Portfolio
Egy átmeneti időszakot leszámítva 2024 január elsejétől a babaváró hitelt csak azok vehetik fel, ahol a házastársak hölgy tagja 30 év alatt van. A szigorítás elsősorban a városban lakó, magasabb iskolai végzettségű családokat érintheti negatívan, ahol eleve később vállalnának gyereket és városban szeretnének ingatlant vásárolni - de mit jelent mindez számokban? A Bankmonitor keresi erre a választ.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a legfrissebb kormánydöntés értelmében 10-ről 11 millió forintra emelkedik a babaváró hitel maximális összege, ezzel szemben viszont szigorító intézkedések is életbe lépnek: 2024 január elsejétől a hitelt csak azok vehetik fel, ahol a házastársak hölgy tagja 30 év alatt van. (2025 január elsejéig - egy átmeneti időszakban - még jogosultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés