Előfizetői tartalom

Ennyi akkumulátorgyár lehet Európában a következő években

Portfolio
Európa fokozza erőfeszítéseit az elektromos járművek (EV) akkumulátorgyártóinak vonzására, hogy gyárakat építsenek a régióban, mivel igyekszik csökkenteni az Ázsiától való függőségét és versenyezni az Egyesült Államokkal a zöld támogatásokért. Az olyan nagy autógyártóknak, mint a Volkswagen és a Stellantis otthona, az Európai Unió célja, hogy egy erős EV akkumulátorgyártó bázist hozzon létre, hogy támogassa a tisztább közlekedésre való átállást. A Reuters összegyűjtötte, mely országokban épülnek akkumulátorgyárak.

Belgiumban az Avesta Battery and Energy Engineering azt tervezi, hogy a 40 millió eurós Seneffe-Manage üzem 2030 előtt teljesen működőképes lesz, 3 GWh kapacitással. Eközben Nagy-Britanniában, Coventryben jóváhagyták egy potenciális, 2025-től várhatóan 60 GWh teljesítményű üzem telephelyét, bár még nem találtak befektetőt. A csehországi Hornì Suchà erőmű, amelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés