Előfizetői tartalom

Az MNB problémájához hasonló gonddal nézhet szembe a német jegybank

Portfolio
A Bundesbank, a német központi bank cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programjából eredő esetleges veszteségek fedezésére mentőcsomagra lehet szüksége. A Financial Times korábban a német szövetségi számvevőszék jelentését idézte, amely szerint a Bundesbanknak jelentős veszteségekkel kell szembenéznie, ami költségvetési forrásokból történő feltőkésítést tesz szükségessé - derül ki a Reuters tudósításából. A Magyar Nemzeti Bank esetében is komoly tételt jelenthet majd a veszteségtérítés.

A német szövetségi számvevőszék arra figyelmeztetett, hogy a Bundesbanknak mentőcsomagra lehet szüksége az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programjából eredő veszteségek fedezésére, ami meghiúsíthatja az EKB hasonló programok jövőbeni végrehajtását célzó terveit. "A Bundesbank lehetséges veszteségei jelentősek, és szükségessé tehetik a [bank] költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés