Előfizetői tartalom

Kellemetlen meglepetés: újra esik a magyar üzleti bizalom

Portfolio
Júniusban érezhetően romlottak az üzleti várakozások Magyarországon - derül ki a GKI havi rendszerességű konjunktúrafelmérésének friss adataiból. Az esés meglepő lehet annak fényében, az infláció már csökken, az energiaárak mérséklődnek, a kamatok is csökkenésnek indultak. Ennek ellenére a javuló tendencia néhány hónapja elakadt, sőt, a friss index a koronavírus-válság óta most a legkisebb.

Az üzleti szféra kilátásai júniusban számottevően romlottak, mind a négy vizsgált ágazatban csökkent a jövőbe vetett bizalom. A magas infláció miatti keresletszűkülés ezek szerint érezteti erős negatív hatását. Erre utal, hogy a cégek áremelési törekvése is jelentősen tovább csökkent. Júniusban a szolgáltató bizalmi index 5, az ipari 7, az építőipari és a kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés