Előfizetői tartalom

Robbanásszerű terjedésére figyelmeztet az ENSZ, átalakulóban a drogpiacok

MTI
Az olcsó és egyszerűen előállítható szintetikus kábítószerek robbanásszerű terjedésére figyelmeztet az illegális drogpiacokon az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) vasárnap éjjel közzétett éves jelentésében. A jelentés megállapítja: az ukrajnai háború megszakította a kokain és heroin hagyományos csempészútvonalait, a konfliktus és a globális rend miatt azonban kiszélesedhet a szintetikus drogok termelése és kereskedelme.

A bécsi székhelyű ENSZ-hivatal szerint mindez komoly hatással lehet a drogkereskedelemre és halálos következményekkel az illegális szerek fogyasztóira. Az UNODC adatai szerint 2021-ben világszerte 296 millió kábítószerfogyasztót tartottak nyilván, akik közül 13,2 millióan fecskendővel juttatták be szervezetükbe drogot. Előbbi adat 23 százalékos növekedést jelent a megelőző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés