Előfizetői tartalom

A kínai vezető szerint élénkül a gazdaság

MTI
|
Portfolio
Kína gazdasági növekedése a második negyedévben felülmúlja az első negyedévit, és várhatóan sikerül elérni az 5 százalékos éves GDP-növekedési célt - jelentette ki kedden Li Csiang kínai miniszterelnök a Tiencsinben megrendezett Világgazdasági Fórumon. A kínai hazai össztermék (GDP) 4,5 százalékkal nőtt a március végéig tartó első negyedévben éves szinten.

A kormányfő rámutatott arra, hogy mivel a gyáripari termelés lassul a gyenge külső és hazai kereslet miatt, Kína újabb intézkedéseket hoz a belföldi kereslet élénkítése és piacainak szélesítése érdekében, és hogy az ország továbbra is a globális gazdaság erős hajtóereje maradjon. A közelmúltban számos nagy bank rontotta Kína idei GDP-növekedésére vonatkozó előrejelzését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés