Előfizetői tartalom

Szigorú üzenetet küldött Lagarde: tartósan fennmaradhat a magas infláció

Portfolio
Az eurózóna inflációja új szakaszba lépett: Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke szerint a gyors bérnövekedés és a vártnál alacsonyabb termelékenységnövekedés hozzájárul a tartós inflációs nyomáshoz - írja a Reuters. A portugáliai Sintrában, az EKB központi banki fórumán tartott beszédében Lagarde hangsúlyozta, hogy a központi banknak fenn kell tartania a szigorú politikát. 

Az eurózóna inflációja új szakaszba lépett, amely hosszabb ideig fennmaradhat, ami Christine Lagarde, az EKB elnöke szerint arra készteti az Európai Központi Bankot (EKB), hogy szigorú monetáris politikát folytasson. Szerinte a jegybanknak tartózkodnia kell a kamatemelések befejezésének bejelentésétől. Az elmúlt évben az EKB minden ülésén emelte a kamatokat, így a betéti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés