Előfizetői tartalom

Komoly figyelmeztetést kapott Magyarország a hitelminősítőtől, az EU-pénzeken múlik, hogy bóvliba kerülünk-e

Portfolio
A Fitch Ratings arra figyelmeztet, hogy Magyarország politikai hitelessége sérülhet - és ez a hitelminősítésre is kihathat -, ha nem sikerül elfogadnia az Európai Unió gazdaságélénkítő forrásaihoz való hozzáféréshez szükséges reformokat. A COVID-19 világjárvány által sújtott gazdaságok megsegítésére 2021-ben létrehozott, 724 milliárd eurós uniós helyreállítási és rugalmassági eszköz továbbra sem hozzáférhető Magyarország számára a demokratikus normákról folyó viták miatt, amit az Európai Bizottsággal folytat.

Az EU 2021-ben hozta létre a helyreállítási és ellenállóképességi eszközt (RRF), egy 724 milliárd eurós alapot, amely támogatásokat és kölcsönöket kínál a tagállamoknak, a források 2026-ig használhatók fel. Magyarország és Lengyelország jelenleg nem nem fér hozzá ezekhez a forrásokhoz az Európai Unióval fennálló nézeteltérések miatt. Jelenleg nincs pontos ütemterv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés