Előfizetői tartalom

Komoly vita Budapesten: a kormányhoz közeli képviselők is elutasítják a kínai beruházást

Portfolio
Közösen próbálja ellehetetleníteni a Soroksárra tervezett kínai vegyianyag-feldolgozó építését a főváros vezetése függetlenül a politikai színezetüktől. A hivatalosan független, de Fidesz által támogatott Bese Ferenc soroksári polgármester sem engedne veszélyes üzemet a kerületbe, neki ugyanakkor az a baja, hogy Karácsony Gergely kicsavarta a kezéből a döntést az érintett terület fejlesztésével kapcsolatban - írja a hvg.hu.

Egyelőre egy Direkt36-os cikk alapján alkothatunk képet arról, hogy mit is tervez a kormány Soroksáron. Eszerint Kína vasúton Magyarországra szállítaná Európába szánt vegyianyag-termelésének jelentős részét, hogy itt létrehozott elosztóközpontokból lássák el a kontinens akkumulátorgyárait és más ipari üzemeit. Idén márciusban dőlt el, hogy Magyarországra fog települni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés