Előfizetői tartalom

Visszaeső gazdaság, elcsúszó költségvetés, újabb kiigazítások - Mi vár Magyarországra?

Továbbra is a viszonylag pesszimista gazdasági elemzők közé tartozom. Bár a magyar gazdasággal kapcsolatos növekedési várakozások az elmúlt hónapokban kissé romlottak, rajtam kívül továbbra sem sokan várnak idén 0,5%-os visszaesést. A korábbiaktól eltérően viszont immár lehetségesnek tartom, hogy az év végére az infláció egyszámjegyűre csökkenjen, bár ehhez továbbra is számos kedvező feltétel fennmaradását tartom szükségesnek. Végül, de nem utolsó sorban az új EU-transzferekhez való hozzáférést is inkább csak jövőre és részlegesen tartom valószínűnek. Ebben az aggodalmamban, miszerint a magyar kormányzat valós megállapodási készsége is kétségessé vált, azonban már sokan osztoznak.

Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. A cikkek a szerzők véleményét tükrözik, amelyek nem feltétlenül esnek egybe a Portfolio szerkesztőségének álláspontjával. Ha hozzászólna a témához, küldje el cikkét a velemeny@portfolio.hu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés