Előfizetői tartalom

Holnaptól lép érvénybe az áramárplafon

MTI
|
Portfolio
A kormány július elsejétől érvényes intézkedése összesen 40 milliárd forinttal csökkenti majd a korábban magas szinten rögzített árú szerződéseik miatt hátrányt szenvedő vállalkozások rezsiterheit. A feldolgozóiparban működő, szálláshely-szolgáltatással vagy raktározással foglalkozó mintegy ötezer cég 2023 második felében így olcsóbban juthat villamos energiához - közölte az Energiaügyi Minisztérium.

A beavatkozás nyomán július elsejétől az érintettekre egységesen alkalmazandó áramárplafon megawattóránként legfeljebb nettó 200 euró lesz, az áramárplafon pedig automatikusan a szerződések részévé válik, érvényesítése érdekében a vállalati ügyfeleknek nincs teendőjük - emelte ki a tárca. A kapcsolódó kormányrendelet a főtevékenységként feldolgozóiparral...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés