Előfizetői tartalom

Lesújtó eredményeket közölt a KSH: durván bezuhant az egészségügyi ellátórendszer teljesítménye

Portfolio
2023 júniusában jelentette meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2022 című átfogó elemzését. A kiadványsorozat legújabb része hazánk társadalmi és gazdasági helyzetéről, valamint a környezet főbb jellemzőiről ad képet a 2022-es év adatai alapján. A Pénzcentrum részletes elemzésben foglalkozott a hazai egészségügyi és szociális ellátórendszer helyzetével, és szomorú következtetésekre jutott.

A kiadvány külön kitér rá, hogy az egyes területekre a GDP hány százalékát fordította a kormány az adott években. A szociális védelem társadalmi juttatásai 2021-ben 9614 milliárd forintot tettek ki, ami 920 milliárddal több az előző évinél, ám a GDP erőteljesebb növekedése miatt, ez az előző évinél a GDP alacsonyabb arányát, (17,4%) jelentette - írja az elemzés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés