Előfizetői tartalom

Meglátod ezt az ábrát, és azonnal megérted, miért nyerte meg Erdogan a választást

Ha a török gazdaságról van szó manapság, mindenkinek a magas infláció és a folyamatosan új mélypontra gyengülő líra jut eszébe. Mindezek fényében meglepő lehet, hogy a regnáló elnök, Recep Tayyip Erdoğan hogyan volt képes a várakozásokra rácáfolva sima győzelmet aratni az elnökválasztáson. Pedig a török gazdaságban nem kizárólag a magas infláció és a gyenge deviza a sztori most, hanem az európait nagyon messze lepipáló növekedés is. A törökök a koronavírus-járvány és az energiaválság idején mintegy harmadával növelték a gazdaságukat, és ez az átlagemberek életére is hatással volt.

Nem is olyan érthetetlen győzelem? Törökország kifejezetten sokat szerepel a gazdasági sajtóban még idehaza is, ami nem véletlen: az országot európai felfogásban elviselhetetlenül magas infláció sújtja, a török líra mélypontokat döntöget. Ezeket olvasva érthető, ha sokan meglepődtek a törökországi elnökválasztások eredményén, ahol a magas inflációhoz és a rekordgyenge...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés