Előfizetői tartalom

Az ukrajnai háború leghalálosabb fegyvere már pusztít, pedig nem is robban

Portfolio
Ukrajnában a lakosság közel egynegyede szegénységben él, ami a legsúlyosabb gazdasági nehézséget jelenti az ország számára a függetlenség elnyerése óta. A lakosság mintegy ötöde humanitárius segélyre szorul, és a háztartások 44%-a pénzhiány miatt küzd az alapvető szükségletek kielégítésével. Emellett a lakosság egyharmada, azaz 2,4 millió ember veszítette el a munkáját. A helyzet tovább romlik, a szegénység több ember halálát okozhatja majd, mint a fegyverek - derül ki a WSJ cikkéből.

Az ukrán kormány több milliárd dolláros támogatást kapott a nyugati szövetségesektől a gazdaság stabilizálására, de a helyi kezdeményezések és önkéntesek is döntő szerepet játszanak abban, hogy egyelőre még kezelhető a háború okozta pusztítás miatt kialakult megélhetési válság. Egyházak, segélyállomások és a közösségi médiában működő csoportok kínálnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés