Előfizetői tartalom

Kjjött a friss adat: csökkent a foglalkoztatottság növekedése az USA-ban

Portfolio
Kijött a hét egyik legfontosabb adata, a mezgazdaságon kívül foglalkoztatottak létszámának változását mutató adat. Júniusban kicsivel több mint 200 ezerrel nőtt a foglalkoztatottság az USA-ban, ami nagyjából 100 ezer fővel alacsonyabb növekedés, mint májusban. A Fed célja az infláció letörése, ehhez pedig fontos lenne, hogy a foglalkoztatottság növekedése átmenetileg leálljon.

Júniusban 209 ezer fővel nőtt a mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatottság (NFP) az Egyesült Államokban, ami kicsivel az elemzői várakozások alatt van (a Reuters konszenzusa 225 ezer volt). Az előző hónapban még 306 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság - a korábbi 330 ezer feletti számot lefelé módosította a munkastatisztikai ügynökség -, tehát lassulásról beszélhetünk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés