Előfizetői tartalom

Magyarország részben ejtheti a Gazpromot, idén is rengeteg földgázt küld Szerbiának

Szerbia 588 millió köbméter földgázt kötött le a következő télre a saját területén és Magyarországon található tárolók lefoglalásával - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök a Karl Nehammer osztrák kancellárral és Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Bécsben folytatott megbeszélés után. Magyarország viszont Görögországon is LNG-t vásárolhat, ejtve ezzel a teljes orosz függőséget.

Aleksandar Vučić szerb elnök találkozó utánn kijelentette, hogy a várható áremelkedés ellenére a téli gázellátás nem okozhat gondot országának. Kifejezte bizalmát, hogy Szerbia elegendő gázzal fog rendelkezni a 2023-2024-es télre, mivel 538 millió köbméternyi kapacitást kötöttek le szerb és magyar gáztárolókban - jelentette Report. Orbán Viktor miniszterelnök elismerte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés