Előfizetői tartalom

Napi 247 millió forintot keresni? Van, akinek összejön

Portfolio
Az általános vélekedéssel ellentétben a legjobban fizetett amerikai vezérigazgatók nem mind a nagy technológiai vállalatoknál dolgoznak, bár tény, hogy a top10-es listára többen is ebből a szektorból kerültek ki. A Wall Street Journal által közzétett új elemzés szerint a sportszergyártó és fitness programokat kínáló Peloton, illetve az autókölcsönző Hertz vezetői is jobban kerestek tavaly, mint az Apple vezetője, Tim Cook.

Nagyot szakítottak a top menedzserek

A napokban a Wall Street Journal közzétette a 2022-ben legjobban fizetett amerikai vezérigazgatók listáját, a kutatás a C-Suite Comp adatelemző cég adatain alapult, amely közel 4000 amerikai tőzsdén jegyzett vállalat vezetőinek javadalmazását követi nyomon. A rangsor figyelembe veszi többek között a vezetők alapfizetését, bónuszait, juttatásait és részvényopcióit is.

Érdekességként megjegyezhető, hogy az S&P 500 tőzsdeindexben szereplő vállalatok vezetőinek medián fizetése tavaly 14,5 millió dollárra csökkent, a 2021-es 14,7 millió dollárról. Összehasonlításképpen, 2022-ben az átlagos amerikai munkavállaló körülbelül 56 000 dollárt keresett a Bureau of Labor Statistics szerint.

A befektetési alapkezelő Blackstone vezérigazgatója, Stephen Schwarzman vezeti a legjobban fizetett igazgatók listáját 253 millió dolláros teljes kompenzációs csomagjával - ez a jelenlegi forint-dollár árfolyamon számolva, 365 napos munkaévet feltételezve

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés