Előfizetői tartalom

Magyarországon is vitás téma miatt pattant ki konfliktus az Európai Központi Bankban

Portfolio
Francois Villeroy de Galhau, az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsának tagja arra számít, hogy az EKB hamarosan befejezi kamatemelési ciklusát. Megjegyezte azonban, hogy ez egy "magas fennsíkhoz" vezet majd, ahol a kamatlábakat még jó ideig fenntartják, hogy a monetáris politika gazdaságra gyakorolt teljes hatását biztosítsák. Villeroy úgy véli, hogy az EKB szigorítási ciklusa 2025-re sikeresen összhangba hozza az inflációt a 2%-os céllal. Ellenzi viszont a Nagy Márton magyar miniszter által is felvetett inflációscél-emelést.

Az EKB következő, július 27-re tervezett ülésén nagy valószínűséggel negyedpontos kamatemelésről dönthet. A döntéshozók szeptemberben egy újabb kamatemelés lehetőségét is megvitatják. Villeroy megjegyzései ezt a döntést megelőzően érkeznek, és jelzik, hogy az EKB milyen irányt vesz a monetáris politika tekintetében - írja a Bloomberg. Villeroy kifejtette véleményét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés