Előfizetői tartalom

Olyan szélsőséges a helyzet Kínában, hogy már az áramhálózat is leolvadhat

Portfolio
A Kínában egyre fokozódó hőhullámra válaszul Csengtu, Szecsuán tartomány fővárosa intézkedéseket tesz a stabil áramellátás biztosítása érdekében a közelgő FISU Nyári Egyetemi Világjátékok idejére. A július 28. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő eseményre egy olyan időszakban kerül sor, amikor a villamosenergia-hálózatok országszerte óriási terhelésnek vannak kitéve az emelkedő hőmérséklet miatt - számolt be a Reuters.

A kihívás leküzdése érdekében, júniusban létrehoztak egy áramellátási parancsnoki és diszpécserközpontot kifejezetten a Csengtui Universiade számára. Amint arról az állami média beszámolt, ez a központ valós időben képes kezelni az áramhálózaton a terheléselosztást. Ez lehetővé teszi, hogy adatokat gyűjtsön a különböző pontokon, többek között a világítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés