Előfizetői tartalom

Új irányt vehet a kínai-amerikai gazdasági háború

Portfolio
Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter befejezte kínai látogatását, amelynek célja a feszültségek enyhítése és a két legnagyobb gazdaság közötti kapcsolatok helyreállítása volt. Yellen hangsúlyozta a Kínával folytatott kereskedelem előnyeit, és egyértelművé tette, hogy az ellátási láncok diverzifikálása nem jelenti a viszony elmérgesítését. Tíz órán át tárgyalt kínai tisztviselőkkel, köztük He Lifeng miniszterelnök-helyettessel és Li Csiang miniszterelnökkel a gazdaságpolitikáról, az éghajlatváltozásról és a szegényebb országok adósságválságáról.

Yellen látogatása azonban nem a kapcsolatok rendezésének rendezésének rendelt alá mindent, így például aggodalmát fejezte ki a kínai gazdasági gyakorlatokkal kapcsolatban, amelyek az amerikai cégek befenyítésére irányulnak, ugyanakkor az együttműködés és a kötelezettségvállalás mellett érvelt. A látogatás a Biden-kormányzat politikájának fontos próbája volt, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés